18+

Nalini Singh: Vonzódás (Egy világ-két faj-állandó küzdelem 1.)


Sascha Duncan mentál. Mint fajának minden képviselője, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell.
Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és a falkája iránti szeretet vezérli.
A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők közül. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait. Van azonban valami ebben a látszólag jéghideg lányban, ami lenyűgözi a férfiban lakó vadállatot. Csakhogy ez a vonzódás mindkettőjük vesztét jelentheti.
Figyelem: felnőtteknek szóló tartalom!
Nalini Singh írónő a paranormális romantikus regények ünnepelt és elismert szerzője. Írásaiban mindig lenyűgöző világokat, különleges hősöket, izgalmas kalandokat és csodálatos szerelmeket teremt.

Kiadó: Egmont Hungary
Fordította: Bottka Sándor Mátyás
Oldalszám: 384 oldal



Pár éve kezembe vettem ezt a könyvet és teljesen magával ragadott a történet. Most, hogy hivatalosan blogot vezetek úgy érzem írnom kell róla, hogy mégtöbben megismerjétek, olvassátok ezt a könyvet. Igaz, a kiadó sajnos megszűnt, de remélem Nalini könyvei nem, és a magyar kiadók is szemet vetnek rá újra. Ezt a könyvet el kell olvasnod, ha fantasy rajongó vagy! 



A könyv egy teljesen egyedi társadalmat mutat be, ahol a világot mentálok és további misztikus lények alkotják. Ők amolyan ellenségek is, de nem is. Ezzel azt akarom mondani, hogy mondjuk, ha egy párduc meglát egy mentált az utcán nem fogja azonnal darabokra szaggatni. Tárgyalnak, egyezséget kötnek, próbálnak a világukban egységesen élni, ezzel egy jó társadalmat alkotni. De, mint tudjuk két különböző faj között mindig van ellenségeskedés. Mint azt a fülszövegből is megtudhatjátok, egy mentál sorra szedi áldozatait az alakváltók közül, aminek persze nem örül a másik oldal. Elkezdődik egy harc, egy folyamat egy titok feltárása..és hirtelen olyan dolgok derülnek ki, amire senki sem számított. 

– Gyere ide! 
– Rendesen fogsz viselkedni? 
– Nem.

Nalini egyszerűen csodálatosan bánik a szavakkal, leírásokkal. Elképesztően tudta ábrázolni a mentálok érzéketlenségét és hidegségét, mindemellett pedig az alakváltók által felépített szenvedéllyel teli életet. Két ellentétes oldal. Hideg és meleg...mint tudjuk az ellentétek vonzzák egymást.



Lucas egy igazán erős, határozott személyiség. A falka vezére, mindenkinek a főnöke. Nagy súly nehezedik rá, de a legjobban végzi a munkáját. A falka egy nagy család, aki a családba tartozik az védelmet érez. Megvédik őt, ha az életükbe kerül, akkor is. Vajon Sascha, egy érzéketlen mentál...miért akar közéjük tartozni? Miért vonzza őt ez az életmód...ez a férfi?

Igaz, hogy valakiből ki lehet ölni minden érzelmet? Az érzelmek csak bajt hoznak ránk? 



Izgalmas, veszélyes, erotikus, Pazar! Lerakhatatlan még 3x olvasásra is. Méltó kezdés a mentál társadalom összedöntésére. Imádtam. ❤❤❤

UI: Kell egy Lucas...kell egy alakváltó. 

Kedvenc idézetek:

"Az a nő, aki majd Hawke párja lesz, bizonyára vagy nagyon bátor, vagy nagyon buta."

"– Az emberi nők évszázadok óta pofon vágják a férfiakat, ha azok szemétkednek velük. Csak azt tetted, ami természetes."

"Mély, dübörgő hang volt, ami emberi torokból jött ugyan, de teljesen vadállatias volt. A leopárdkölykök felugrottak és visszamorogtak a férfira. Lucas felnevetett. 
– Rémisztők, igaz? – A pillantásával jelezte Saschának, hogy kapcsolódjon be a tréfába. 
A lány nem tudott ellenállni. 
– Nagyon vadak! 
Az egyik kölyök ekkor odaugrott a lány elé, olyan közel, hogy az orruk majdnem összeért. 
Sascha meredten nézett a zöld szemekbe. A kis állat kinyitotta a száját és egy babamorgást eresztett meg Sascha felé. A lány majdnem felkacagott. Ugyan ki állta volna meg nevetés nélkül, ha ilyen gyerekes pajkosságot lát? Egy mentálnak azonban nem volt szabad nevetnie."

"Köszönöm, hogy megtanítottál élni."

"– Hogyan párosodhatnék több leopárddal? 
– Sehogy – csattant fel Lucas önkéntelenül. – Te az enyém vagy. Ennyi. 
(…) 
– Ezt én is tudom, uram, királyom!"

Értékelés: 

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Imádtam ezt a kritikát, tökéletesen megfogalmazza minden érzésemet ezzel a könyvvel kapcsolatban. De azért a többi része sem elhanyagolható :P
    Zsani

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!! :) Igen, a többi része is nagyon jó, róluk is hozom a véleményem. Ez a sorozat megunhatatlan <3

      Törlés