Krimi-thriller csütörtök! #Borítók

Sziasztok! 

Gondolkodtam ezen a témán már régóta, és úgy döntöttem megvalósítom :) Sokan szeretjük az izgalmakat, a borzongást...és milyen könyv adhatja át ezeket az érzéseket, ha nem egy thrillerről vagy krimiről beszélünk? ;) 

Jöjjön hát pár borító a mai témához illően: 

Elizabeth Haynes könyvéről már olvashattatok a blogon is. Egyszerűen tökéletes ez a borító. Annyi mindent magába foglal. Figyelemfelkeltő és sejtelmes.


Ruta Sepetys: Tengerbe ​veszett könnyek. Hát nem csalogató a borító?

Fülszöveg:
A ​háború a végéhez közeledik Kelet-Poroszországban. Több ezer kétségbeesett menekült igyekszik a szabadság felé. Viszik magukkal a szenvedés és megpróbáltatás terhét, remélve, hogy egy jobb élet vár rájuk. De vannak páran, akik rejtegetnek valamit… 
Három élet, három sors keresztezi egymást: Joanáé, a szép és segítőkész litván nővéré, aki súlyos bűntudattal küzd; Floriané, a titokzatos fiatalemberé, aki mindenáron szeretné eltitkolni valódi kilétét, és Emiliáé, a várandós lengyel lányé. Egyetlen közös van bennük: menekülniük kell. Joana, Florian és Emilia úti célja a kikötő, ahol a Wilhelm Gustloff hajóra akarnak feljutni, amely civileket és sebesült katonákat menekít a front elől. A biztonság felé megtett minden lépéssel egyre erősebbek, bátrabbak és egyre jobban bíznak egymásban. A szerelem, az összetartozás és az emberség érzéseibe kapaszkodnak. De ezzel együtt egyre sebezhetőbbé is válnak. 
Már úgy tűnik, hogy közel járnak a szabadsághoz, amikor megtörténik a tragédia. Nem számít sem nemzetiségi hovatartozás, sem kultúra, sem rang; a fedélzeten lévő mind a tízezer embernek – felnőtteknek, gyerekeknek – ugyanazért kell harcolni: a túlélésért.

Patricia Gibney: The ​Missing Ones


Fülszöveg angolul elérhető ITT.

S. K. Tremayne: Fagyos ​ikrek 


Már régóta nézegetem ezt a könyvet, de azt hiszem itt az ideje elolvasni :) Csodálatos borítója van, remélem a belseje nem lesz majd csalódás. :)

Fülszöveg:
Sarah ​egyik lánya meghalt. De vajon biztosan tudhatja e, melyik? A Fagyos ikrek lenyűgöző pszichothriller, fordulatokban bővelkedő cselekménnyel. 
Egy évvel azután, hogy az egyik egypetéjű ikerlányuk, Lydia balesetben meghalt, Angus és Sarah Moorcroft a férfi nagyanyjától örökölt kis skót szigetre költözik abban a reményben, hogy sikerült helyrehozni az életüket. 
Ám amikor az életben maradt lányuk, Kirstie azt állítja, tévedtek, és ő valójában Lydia, a házaspár világa ismét romokban hever. Ahogy közelít a tél, Angusnak el kell mennie a szigetről dolgozni. Sarah magányos, és Kirstie (vagy Lydia?) egyre zaklatottabban viselkedik. Amikor anya és lánya egy hatalmas viharban a szigeten reked, az asszonyra rátörnek a múlt emlékei. Mi is történt valójában azon a végzetes estén, amikor meghalt az egyik lánya?

„A remekül megírt, hátborzongató regény a gyász, a bánat, a veszteség és a megcsalás története, a helyszín szépséges, de kísértetek járják, illő háttere a főszereplő család tragédiájának." 
Kimberly McCreight, az Amelia, egy élet cserepei szerzője

Paula Hawkins: The girl on the train


Láttam a filmet, a könyvet még nem volt szerencsém elolvasni. :) Viszont ez a borító jön be a legjobban. A magyar filmes valamiért taszít. Viszont a film nagyon tetszett, remélem a könyv is fog. :) 

Ha ti olvastátok ezeket, és vannak tapasztalataitok nyugodtan osszátok meg velem :) 

Remélem tetszett ez a kis bejegyzés, még több ilyennel készülök nektek! 

Olvassatok sokat! :) 

You Might Also Like

0 megjegyzés