Colleen Hoover: Slammed (Szívcsapás)


Apja váratlan halála után a 18 éves Layken lesz édesanyja és öccse legnagyobb támasza. Bár kívülről erősnek tűnik, valójában teljesen reményvesztetté válik. 
Ekkor lép életébe egy fiatalember, aki mindent megváltoztat. Az ország másik végébe költöző Layken megismerkedik új szomszédjával, a huszonegy éves, jóképű Will-lel, aki szenvedélyesen rajong a slam költészet iránt. A fiatalok hamar egymásra találnak, és a lányban újra feléled a remény. 
Csakhogy egy megdöbbentő felfedezés már az első csodálatos randevú után kettejük közé áll. Ettől fogva minden találkozás fájdalmassá válik számukra. Meg kell találniuk az egyensúlyt az egymás iránt táplált érzelmek és az őket szétszakítani akaró erők között.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 296 oldal
Fordította: Barthó Eszter


Colleen Hoover...Drága Colleen Hoover ❤
A Hopeless ( Reménytelen) sorozata után azonnal kezembe vettem a Szívcsapást. Ez a regény mindig is különleges helyet foglal el a szívemben, egyszerűen képtelen vagyok szavakba önteni mennyire elvarázsolt. 


CoHo egy zseniális történetet alkotott. Will és Layken története összetöri az olvasói szíveket. Képtelenség nem szeretni őket és a mű többi szereplőit. A regény felépítése és a cselekmény gyönyörű.
Mindennapi problémákkal találkozhatunk, veszteségekkel, amiket az életben nem kerülhetünk el. Két szerelmes szívvel, akik nem lehetnek egymáséi. Vicces, humoros jelenetekkel, aztán annál mélyebb, szívszorító részekkel. Ez a könyv tanít, gyógyít és erősít. 

Soha, de soha nem fogom elfelejteni ezt a Slammedet. Hogy miért? A mondanivalójától. Attól, ami benne van. Attól a dologtól, ami megfog és addig nem enged el, míg csaknem ott tartasz, hogy az utolsó oldalnál jársz könnyes a szemed, és nem akarod, hogy vége legyen.


Köszönöm Colleen Hoover, hogy megírtad ezt a csodát. Hihetetlen egy könyv. Család, szerelem, küzdelem… ❤ És a versek. Istenem. Gyönyörűek!

Ez az a könyv, amit ha százszor olvasok is el, akkor ugyanúgy százszor nevettet meg és százszor töri össze a szívem :) ❤

Úgy érzem, hogy rövid lett az értékelésem, de annál többet mond, mint ami mennyiségén látszik. Ez a könyv egy fantasztikus alkotás, amit El Kell Olvasnia Mindenkinek! ❤ 

Kedvenc idézetek: 

"– Ne ítélkezzetek egymás felett! Mindketten tudjátok, mennyire mennyire megváltoztathatják az embert a váratlan helyzetek. Ezt mindig tartsátok észben! Sosem tudhatjátok, mit él át éppen a másik."

"– Láttalak ma reggel beszélgetni egy fiúval – mondja mosolyogva. 
– Jaj, anyu, ne csináld már! – válaszolom tettetett közönnyel. – Várható volt, hogy Texason kívül máshol is képviselteti magát a hímnemű lakosság."

"Menj, és éld az életed!"

"Meg tudom csinálni. Ezek csak szavak. Ki kell mondani őket és kész. Ilyen egyszerű."

"– Tudta, hogy Chuck Norrisnak egyetlen vicces porcikája sincs? – kérdezi. – Volt neki, de egyszer, véletlenül elnevette magát miatta, azért benyúlt, és kitépte magából."

"Itt egy srác, aki megnevettet, és még a költészetet is szereti? Csípjen meg valaki! Vagy inkább mégsem. Ha ez egy álom, inkább nem akarok felébredni."

"Lehet, hogy Johnny Deppet ma nem láthatom, de ilyen vészhelyzetben bármelyik színész megteszi."

"Kávét főzök és leülök a pulthoz, hogy csendben iszogatva rettegjek az előttem álló naptól. Egyszer csak Kel botorkál be a konyhába pizsamában és a Darth Vader-es mamuszban. 
– Jó reggelt! – mormogja, és az edényszárítóból kiemeli „A világ legjobb apukája” -bögrét. 
A kávéfőzőhöz ballag, és tölteni kezd magának. 
– Te meg mit művelsz? – kérdezem. 
– Jobb, ha tudod, hogy nem csak neked volt nehéz éjszakád – válaszolja, és leül velem szemben. – A negyedik osztály állati nagy szívás. Tegnap kétórányi leckét kaptunk."

"– Lépjetek át a határaitokat, hisz azért vannak!"

"– Te jó ég, Layken, hogy csinálod ezt? – kérdezi szipogva. 
Kifújja az orrát és kivesz még egy zsebkendőt. 
– Mit hogy csinálok? – kérdezem. 
– Hogy bírod megállni, hogy ne szeress belé? 
Újra folyni kezdenek a könnyeim. Nekem is kell még egy zsepi. 
– Nem bírom megállni. Egyáltalán nem bírom megállni."

Értékelésem: 

You Might Also Like

3 megjegyzés