Kiera Cass: A Párválasztó


Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz küzdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.

„Elbűvölő, megragadó és épp a megfelelő mennyiségű izgalom van benne!" Kiersten White, New York Times

Kiadó: GABO
Oldalszám: 360 oldal
Fordította: Gázsity Mila



Vannak az életünkben válságok. Párkapcsolati válság, otthon kiborul a bili, egyszerűen úgy érzed legszívesebben kirohannál a világból. Ugye? Biztos Te is éreztél már ilyet. Aztán ez a hangulat ráteszi az i-re a pontot a blogban és az olvasásban is. Aztán jön A Könyv, a Barátnő miatt és minden megváltozik. 
De kezdjük is az elején. Már jó régen olvastam a Párválasztó trilógiát, aztán nem szenteltem a többi résznek nagy figyelmet, hiszen folyamatosan jöttek az újabb és újabb megjelenések, azt se tudta a drága könyvmoly hol is áll a feje. :D Aztán tudjátok...beüt ez a válság! Engem pedig a Párválasztó mentett ki belőle. Köszönöm Kierra Cass, imádlak ezért! <3 


Beszéljünk a könyvről. A Párválasztó egy disztópia, egy ifjúsági romantikus regény. Régebben már olvastam a művet, de nem hagyhattam a blog értékelései közül. Azonnal beszippantott a történet, csak faltam az oldalakat. Letehetetlen volt. Őrületes, brilliáns történet. Csodálatos kidolgozással, eszméletlen jó jelenetekkel. 
A Párválasztó egy verseny. 35 lány akarja elnyerni elbűvölő Maxon herceg szívét, ezzel kasztot, vagyont és egy jóképű fiatalembert nyerve. 



„– És mit gondolsz az egészről? Mármint a Párválasztóról –kérdeztem. 
– Hát, ez nyilván így van rendben. Szegény pasasnak valahogy muszáj találni magának egy lányt.”

A történet felvezetése tökéletes. Az írónő cselesen megszeretteti velünk a szegény fiút, aki önként dobja a cápák közé kedvesét. Ám, terve nem válik be, America pedig kiválasztott lesz.
Ezzel Mer egész élete megváltozik. Bent a palotában kétségek közé kerül, mert bánatában se otthon nem akar lenni, de Maxon bájaira sem kíváncsi. Ajánlata a hercegnek kedvező, bizalmasa jó barátja lesz. :) 

„Remélem, szerelemből köthetsz majd házasságot, és nem egy számhoz mész hozzá.”

„A mi kasztunk három fokkal volt a legalsó fölött. Művészek voltunk. A képzőművészeket és klasszikus zenészeket mindössze három fok választotta el a ranglétra legaljától.”

A kasztok. Egy borzalmas rendszer, amit még mindig képtelen vagyok felfogni. Mondjuk az a szomorú igazság, hogy valahol a valóságban is megtaláljuk ezeket a társadalombeli különbségeket. :( Ez pedig mérhetetlenül szomorú. 

„Megérdemled hogy boldog légy.”

Maxon egyszerűen a megtestesült tökéletesség. Udvarias, helyes, humoros és mindenképpen figyelmes. Néha túl figyelmes volt pár lánnyal. Americának szurkolok, így nehéz szemet hunynom a többiekkel szemben. Kíváncsi lennék az ő szemszögében hogyan játszódtak le a dolgok, hiszen ő már jó korán tudatta válaszát, mégis kételyeket érzett. America pedig nem képes elfelejteni Aspent. Az ő karakterét is szerettem ebben a részben, könnyen lehet vele azonosulni. Fiatal lány, aki fél belevágni egy új dologba, fél feladni a régi érzéseit. A választás peremén áll, és a döntés joga csakis az övé. 
Vajon hogyan folytatódik a történetük? 

 „Úgy érzem, jó dolgok fognak történni velünk.”

Humoros, könnyed, imádnivaló. Tényleg. Gyönyörű történet, aminek még korán sincs vége. Minden fiatal lánynak el kellene olvasni, átélnie egy ilyen eseményt, hiszen, mint mindenkit...az első szerelem csodája elvakító lehet, néha annyira, hogy nem látjuk a fától az erdőt. 

ELIT értékelés nemsokára várható, addig is. Vegyétek kezetekbe és olvassátok <3 

Értékelés: 

You Might Also Like

0 megjegyzés