Michelle Frances: A barátnő


Egy lány. Egy fiú. És egy hazugság, ami mindent megváltoztat.
Laurának mindene megvan. Sikeres karrier, hosszú, boldog házasság egy gazdag férfival, és huszonéves fia, a kedves, jóképű és tehetséges Daniel. 
Ámde Daniel találkozik Cherryvel. 
A lány fiatal, gyönyörű és okos, de lehetőségei közel sem érnek fel azzal, amit barátjának tud adni a családja. Így aztán mindennél jobban vágyik arra, hogy új családja befogadja. De Laura gyanút fog – úgy érzi, Cherry nem az, akinek látszik. 
És milyen igaza van…

Michelle Frances bemutatkozó thrillere napok alatt az Amazon No1 bestsellere lett, a kritikák pedig, mint a thriller műfaj jövőbeli klasszikusáról beszélnek az írónőről.

Kiadó: 21. század
Oldalszám: 400 oldal
Fordította: Borbély Judit Bernadett


Egy anya, aki elvesztette első gyermekét. Egy fiú, aki hatalmas szeretettel van anyja iránt. Egy lány, aki győzni akar. 

"Szeretem a fiamat. Csak ez számított."

Ez a könyv hihetetlenül furfangos. Betekintést ad a társadalmi különbségekbe, ezeknek okaira. A pénz egyfajta rajongására, a szeretet hiányára. Egészen szépen felépített cselekmény, amivel az olvasót igencsak a könyvhöz lehet tapasztani. E/3 személyben íródott a történet így kívülállóként lehettem szemtanúja az eseményeknek.  Habár a cím is sok mindenre utal mégis a szerkesztésnek és a cselekményeknek hála, sokszor tévedésbe estem. Két nőről beszélünk, aki egy fiúért rajong, és ezért képesek végzetes eszközökhöz nyúlni. 

Adott egy fiú, akit elvakít a nagy szerelem, a felnőtté válás akarata, az elszakadás a családi közegből. A mű egy olyan karaktere, akit sajnáltam, mert akárhogy is nézzük, ha két barátnő között van vita, az is tud hatalmas csatákat kirobbantani. De itt anya és fia választottja között valóságos Háború alakult ki. 


Érdekes, sejtelmesen felépített mondatokból, jelenetekből olyan gyorsan betudott csalni az írónő a megtévesztések gödrébe, hogy kételyeimmel alig tudtam onnan feljönni.

Ki a hibás? Ki okozott nagyobb problémát? Vajon a szép mosoly mögött egy őrült elme lapul? 

A részletezések okából szépen lassan felépült a képzeletembe a mű világa, a csodás ház, a medencével, egy jómódú család mindennapjai. Aztán az elsöprő vihar, ami egy pillanat alatt rommá dönt mindent. Megdöbbentő volt olvasni, hogy mivé lesz egy modern család, milyen egy külsőleg jól kinéző közösség. Ami pedig a legjobb benne, hogy ez a színtiszta igazság, a valóság. Ebben élünk. Kifelé mutatjuk a szépet, jót, de belül...semmi sem fehér és fekete, nem igaz?


De ki a gonosz? 

Egy történet a félelemről, az anyai szeretetről, az elvakult szerelemről. Izgalmas és fordulatos, emellett idegtépő, hiszen a főszereplő srácunkat néha egy bottal tudtam volna ütlegelni, hogy: Szállj már le a földre, és nézz logikusan a dolgokra! 

"Egy pillanatig nem arra gondolt, amit tenni fog, hanem ami hamarosan bekövetkezik."


Köszönöm a 21. Század kiadónak a recenzió lehetőségét!

Értékelés:



You Might Also Like

0 megjegyzés