Kedden zenével jobb a kedv! (4)

Sziasztok! 

Ma egyik kedvenc énekesem dalát hoztam :) 


Sia Kate Isobelle Furler, röviden Sia ausztrál énekesnő és zeneszerző. Énekesi karrierjét az 1990-es években kezdte meg az acid jazz zenét játszó Crisp együttesben.

2008-ban és 2010-ben két további stúdióalbumot jelentetett meg Some People Have Real Problems, illetve We Are Born címekkel. Ötödik nagylemezének piacra dobása után visszavonult énekesi karrierétől és más előadók számára kezdett dalokat írni. Olyan sikeres felvételek fűződnek a nevéhez, mint a Titanium (David Guettával), a Diamonds (Rihanna) és a Wild Ones (Flo Rida-val).


2014-ben kiadta hatodik stúdióalbumát 1000 Forms of Fear címmel, amely rögtön a Billboard 200 lista legtetején nyitott. Chandelier című kislemeze világszerte nagy sikereket aratott és bekerült több ország legnépszerűbb tíz dala közé. Maddie Ziegler az énekesnő állandó társává vált, videoklipekben és élő előadásokban is egyaránt fellépett Sia mellett táncosként. 2016-ban This Is Acting címen kiadta hetedik nagylemezét, melynek Cheap Thrills című dalával megszerezte szólóelőadóként először az amerikai Billboard Hot 100 első helyét. 2016 szeptemberében az énekesnő turnézni kezdett az Egyesült Államokban a Nostalgic for the Present elnevezésű koncertsorozat keretein belül.

2014-ben a BRW magazin az énekesnőt a mintegy 20 millió ausztrál dolláros vagyonával a 97. helyre sorolta a leggazdagabb 40 év alatti ausztrálok listáján. Magyarországon először 2016. augusztus 15-én lépett színpadra a budapesti Sziget Fesztivál fellépőjeként.:) 

Én imádom a hangját, és ti? :) 

További Szép estét Nektek! :)

You Might Also Like

1 megjegyzés