"Mindegyik könyv, történet egy-egy újabb megélt élet."- Interjú a Kitablar bloggerinájával

Barbival tavaly nyár eleje óta vagyunk jóban. Egy Facebookos csoport által ismerkedtünk meg és azóta is nagyon jó barátnők vagyunk. Ő volt az, aki bevezetett a blogolás világába, a pesti élet rejtelmeibe, sok jó könyvet ajánlott és komolyan mondom nélküle nem tudom, hogy most írnéké-e a saját blogomra értékelést. Igazán pörgős lány, de nagyon jószívű, kedves és hát KÖNYVMOLY! Egy könyvmolyt csak szeretni lehet nem? 

Páran már biztos ismeritek is :) 
A mai bejegyzés róla szól :)

-Mióta vált részeddé az olvasás?
Igazából már olyan régen, hogy nem is emlékszem. Talán akkortól lehetne nálam számítani, amikor beiratkoztam a községi könyvtárba. Onnantól kezdve faltam a könyveket, mindig hatalmas kupacokkal tértem haza, és következő héten megint mentem, és vittem vissza, amiket kiolvastam, hogy hozzak haza újakat. Azóta ez a rajongás már magasabb fokra lépett, már saját magam is veszek könyvet, emlékszem az első előrendelésemre, mennyire izgultam az átvételkor. Aztán az első könyvfesztiválos és könyvhetes élményem, dedikálásom... És az az igazság, hogy azóta se untam meg a dolgot. 😀


-Mikor döntötted el, hogy blogolni fogsz? Hogy jött az ötlet?
Igazából a blogos karrierem nem a Kitablarral, vagyis a könyves oldalammal kezdődött. Előtte nagyjából másfél évvel nyitottam meg az első blogomat, egy történeteset. Akkori barátnőmmel döntöttük el, és ketten fogtunk neki a bloggerkedésnek, azóta ő már felhagyott vele, nekem meg az életem egyik legfőbb részévé lett. Nem is tudnám felsorolni, mi mindent köszönhetek ennek a "hobbynak". A Kitablart pedig azért nyitottam meg, mert egyszerűen imádok a könyvekről beszélni, bár ez a helyzet eléggé egyirányú dolognak tűnhet, mégis úgy érzem, főleg amikor más olvasók reagálnak az egyes értékelésekre, hogy ez rendesen kétirányú beszélgetés. Csak nem a szokványos módon.


-Mi a hobbid?
Rengeteg van. A blogolás mellett az olvasás nagy szenvedélyem, és persze a zenehallgatás és sorozatozás se maradhat ki a sorból. Nemrég elkezdtem énekelni, azt is imádom csinálni. Sportból most a futásra kaptam rá eléggé, eddig úszó voltam, de nagyon sok időmet elvette.


-Te is írsz?
Igen. Bár a fentebb említett történetes blogjaim egy része szünetel, annak ellenére, hogy nem publikálom, titokban a word doksik gyűlnek az asztalomon.


-Általában milyen műfajú könyveket olvasol?
Menthetetlenül romantikus lélek vagyok, így nem hátrány egy olvasmányomban, ha van benne szerelmi szál.

-Mit olvastál utoljára?
Hajdú.Antal Zsuzsanna: Léggömbök. :)

-Mit jelent számodra az olvasás?
Egy külön világot. Mindegyik egy-egy alternatív univerzum, ahova bármikor menekülhetek, ha nem akarok a zord valóságban élni. Mindegyik könyv, történet egy-egy újabb megélt élet.


-Jelenleg sok olvasnivaló könyv vár rád a polcodon?
Igen, elég nagy kupacokban állnak a kiolvasatlan könyvek, ezzel mindenképp kezdenem kéne valamit a közeljövőben...


-Tudod már milyen területen akarsz elhelyezkedni a jövőben?
Eléggé humán gondolkodású vagyok, szóval mindenképp valami hasonlóval szeretnék foglalkozni a jövőben, néztem már ki pár egyetemet, szakot. Remélem, sikerül majd valamelyikre bejutnom.


2016. augusztus 13 :)
Köszönöm az interjút! 

You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. Válaszok
    1. köszii <3 remélem egyszer a közel jövőben veled is tudok találkozni! <3

      Törlés
    2. úúú, de jó lenne :3
      Egy hatalmas blogger partyt kéne csapni majd nyáron! :D

      Törlés
    3. De cuksi vagy, honey <3 Köszönjük. <3 Naná, hogy csapunk, pls. Alap. <3 Majd megszervezzük.

      Törlés