18+

Nalini Singh: Látomás ( Egy világ-két faj-állandó küzdelem 2.)


Az Elcsendesedés ridegségében élő Faith NightStar képessége még a mentálok között is különleges: a lány a jövőbe lát. De amilyen értékes a tehetsége, olyan sérülékeny az elméje. Sötét víziók gyötrik, vért és halált lát – és valami még fenyegetőbb dolgot: érzéki gyönyört. Márpedig őt a legkisebb érzelem is az őrületbe taszíthatja. 
Vaughn D Angelo a DarkRiver alakváltó falka tagja. Vadabb a többi falkatársánál, jaguár énje uralkodik rajta. A benne lakó macska pedig Faith-t szemelte ki prédájának, még akkor is, ha a vonzalma megölheti a lányt. Faith képességeit sok mentál a saját céljára akarja kihasználni. Ehhez irányítaniuk kell őt, és minden áron távol kell tartaniuk Vaughntól.

Kiadó: Egmont-Hungary
Oldalszám: 384 oldal



Ez a könyv maga a tűz és a jég története. Vaughn és Faith maga a szeszélyes ellentét, vívódásokkal harcokkal, múlttal. A köztük lévő gyűlölet lángra lobbantotta a szerelmet és ezzel a mentálok erős hálója megrepedni készült. Most is csak ismételni tudom önmagam. Nalini! Egy csodás könyvsorozatot alkottál! 
Hatalmas precizitás ötvözi a művet, csodálatos felépítése van. Mostanában sok krimi-romantikus-erotikus művet olvasok, de ez a könyvsorozat még a fantasyval vegyítve egy ÓRIÁSI hab a tortán! 


Egyre mélyebben megismerhetjük a különleges faj, azaz a mentálok életformáját. Szörnyedtem a brutalitáson és abban, hogy egy ilyen "érzelemmentes" közösségen belül is vannak árulók, csoportok és gazfickók.
Az írónő fantasztikus mondatatival és fejezeteivel eszméletlen módon érzékelteti a hideg és a meleg közötti különbséget, az egyensúlyt. Bizonyítást ad, hogy az, hogy valaki érez, az nem hiba. Érezni kell, szeretni kell. Ettől leszünk emberiek.

A DarkRiver falka pedig még mindig képes elvarázsolni. Az összetartás, a ragaszkodás és a segítőkészség érzékeltetése szívet melengető a regényben.

Csodálatos, fantasztikus. <3 Nem tudok rá rosszat mondani. Ha szereted a fantasyt, az erotikát, romantikát és a krimit, na akkor ez bizony a te könyved! Vedd véresen komolyan az állításom és nézz utána rögvest ;)

Kedvenc idézetek: 

"Tőled úgy érzem, valóban élek."

"(…) a hűséget ki kell érdemelni és meg kell becsülni."

"– Öltél értem. 

– Ez a párok dolga."

"– Amikor bejöttem, nem voltam meztelen. Rajtam volt a bundám. – A lány nem látott mást, csak az aranyszemeket és a csillogó bőrt. Már azon is elcsodálkozott, hogy egy ilyen szép férfi és ő ugyanazon a világon élnek. – Visszaváltozhatok, ha szeretnéd. 
Ez kihívás volt. 
– Rendben. – Faith nem hagyhatta, hogy a férfi azt gondolja, bármit megtehet. 

– Biztos, hogy szeretnél egy szobában lenni egy jaguárral?"

"– Új ruhára van szükségem. 
Az őrszem felállt, karjával a falnak támaszkodott. 

– Nem is tudom. Szerintem jól néznél ki ruha nélkül."

"– Mindig van választási lehetőséged. A kérdés csak az, meg akarod-e találni azt."

"– Mert máris kint vagy. Csak észre kell venned. 
– Vaughn. – Ebben a suttogásban benne volt a lány vágyakozása, dühe, kétségbeesése. 
– Örökké. – A férfi lehelete perzselte a lány fülét. 
Faith szemrehányón rázta meg a fejét. 
– Akkor nem, ha úgy döntök, hogy továbbra is azt az életet élem, amit eddig. 
Valami megváltozott azokban a nem teljesen emberi szemekben. 

– Akkor is, Faith. Még akkor is. Ha hívsz, én jövök."

"De volt valaki, aki megtartotta őt. 
Volt valaki, aki lélegzett. 
Volt ott valaki, aki élt. 

Valaki, akinek a fénye vakítóan ragyogott a nagy semmiben."

"– Te már a falka tagja vagy. – A falka pedig mindig összetart."



Értékelés:

You Might Also Like

0 megjegyzés