Helen Hoang: The Kiss Quotient - A szerelem egyenlete



Stella Lane szerint a világot a matematika tartja össze. A munkahelyén algoritmusokat készít, melyekkel előre láthatóak a fogyasztói tendenciák. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek. 
Stella ráadásul Asperger-szindrómával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják. 
Arra a következtetésre jut tehát, hogy gyakorlásra van szüksége. Mégpedig egy profival. Ezért felbéreli Michael Phant, az eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael nem engedheti meg magának, hogy visszautasítsa Stella ajánlatát, ezért beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig… 
Stella hamarosan már kifejezetten vágyik Michael csókjaira, és az érzések egész kavalkádja, 
melyet a férfi ébreszt benne. Tárgyilagos kapcsolatuk kis idő elteltével egészen meghitté válik, és előkerül a képlet, mely meggyőzi Stellát, hogy a szerelem bizony nagyon is logikus…

Helen Hoang első regénye, melyet saját Asperger-szindrómája ihletett, szívmelengető, üde románc, mely minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy nincs a világon az az adatmennyiség, amelyből megjósolható, mi fogja megdobogtatni az emberi szívet.

Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 416 oldal
Fordította: Goitein Veronika 




„Egy ​meglepően bájos és szenvedélyes románc.” – Nalini Singh, New York Times bestsellerszerző

„Egy utánozhatatlan szerelmi történet.” – Penelope Douglas, New York Times bestsellerszerző


30 évesen már szinte elvárt dolog az életben egy férj. Egy házasság, minimum egy gyerek, egy családi ház és persze mellette karrier. Helen Hoang könyve egy meglehetősen aranyos jelenettel indít, mellyel azonnal magához láncolja olvasóit. 

"– Tudom, mennyire utálod a meglepetéseket, Stella. Szeretnénk közölni veled az elvárásainkat, és elegendő időt adni neked, de mindenesetre tudnod kell, hogy mi készen állunk a nagyszülővé válásra."

Stella brutálisan okos, gazdag, eszes. Kényszeresen ragaszkodik a tökéletességhez, rendszerezve éli mindennapjait. Stella asperger kórban szenved. Más, mint mi, de ebben semmi rossz nincs. Hiszen minden egyes ember más. Nem vagyunk egyformák. 
Stella pont olyan egyedi, mint ez a regény. 


Egy csók lehet egy apró pillanat, egy egyszerű összeadás, vagy egy egészen bonyolult egyenlet. Egy betegséget nézhetjük a rossz oldaláról, vagy megpróbálhatunk együtt és vele élni. Minden csak rajtunk múlik.


Stella meg van győződve arról, hogy nem megy neki a szex. Rosszul van a tudattól is, hogy valaki megérinti, csókolózik vele, vagy neadjisten partnere lesz. A rossz élmény, a negatív hatás teljesen maga alá gyűri, és olyan eszközökhöz folyamodik, amire én még gondolni sem mertem.  Felkér egy eszkortpasit, hogy tanítsa meg, hogyan legyen jó nő. 
Bármi áron.  

Michael múltját és jövőjét homályos folt fedi. Péntek esténkét egy másik ember bőrébe bújik. Pénzt keres, levezeti a felgyülemlett feszültséget. Kalandozik. Használja tökéletes teste általi adottságait. Michael péntek esténként egy eszkortpasi. De, hogy ki is ő valójában? Miért csinálja ezt? Elsőre elítélnél egy ilyen hivatással foglalkozó embert? 

Szeretem ezt a könyvet. Nagyon. Ha rá gondolok mosolyognom kell. Szívmelengető olvasmány. Az események a maguk ütemében folytak, sehol sem éreztem ürességet. Az írónő tökéletesen átadja olvasás közben Stella néhol zavart, aranyos állapotát. A két szereplő egymástól vesz leckéket. Ahogy a kapcsolatuk egyre intenzívebb érzelmek felé halad, úgy vetkőzik le félelmeiket, bontják le gondosan felépített védőfalaikat.

Két igazán egyéni személyiség, két különböző életstílus. Elvárások, hibák.
Egy történet, amiben nem a tökéletesség a lényeg, hanem maga az elfogadás.


Hogy is találkoznak ők ketten? Hogy lesz a jég és tűzből egy egész? 
...
Szégyellnünk kellene, hogy máshogy gondolkodunk? Szégyellni kellene magunkat?
Hogy is van a helyes egyenlet? 

Egy meglepő, rendkívüli stílusban megírt regényt olvashattam. A Szerelem egyenlete mosolyt csal az arcodra, megnevettet, segíthet elfogadni hibáidat. Egyedi történet, mely inkább az érzelmeken alapszik.
Te hiszel a sorsszerű találkozásokban? Igen? Akkor ez a Te könyved! 

Jegyezd elő most kedvezményesen ITT ❤

Köszönöm a kiadónak az előolvasás lehetőségét! 

Értékelés: 



You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Nagyon jó értékelés lett!
    "Te hiszel a sorsszerű találkozásokban? Igen? Akkor ez a Te könyved! "
    Ez a mondatod annyira igaz!

    Millió puszi:
    Barby

    VálaszTörlés