Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat


Emlékeztek még Americára és Shepley-re? Az elmúlt évek egyik legsikeresebb könyvében, a Gyönyörű sorscsapásban ismerhettük meg őket. Itt az idő, hogy beavassanak titkaikba.
A pimasz Amarica Mason az egyetem első évében ismerkedett meg a romantikus Shepley Maddoxszal, és viharos gyorsasággal egymásba szerettek. A heves érzelmek pedig elhamarkodott cselekedetekhez vezettek, és amikor America másodszor is visszautasította a korai lánykérést, ki kellett találniuk, hogyan tovább, hiszen az elválás szóba sem jöhet, összeköti őket a lángoló szerelem. Egy romantikus esküvőn való részvétel azonban felébreszti a lányban a vágyat, hogy mégis igent mondjon, Shepley pedig elhatározza, tesz egy utolsó próbát. Izgatottan indulnak neki a szülők meglátogatásának, mit sem sejtve arról, hogy mind a ketten ugyanazt akarják, azonban a természet végzetes ereje közbeszól… Hatalmas viharba keverednek, és már nemcsak egymásért és a szerelemért, de a túlélésért is küzdeniük kell.
Kiadó: Maxim (2017)
Fordította: Béresi Csilla
Oldalszám: 176 oldal
Tavaly kezdtem neki a Maddox testvérek életének felfedezéséhez, és terveim szerint nemsokára az összes könyvről olvashatjátok az értékelésemet. Na de kezdjük ezzel a kis csodakönyvvel. 
Már el is felejtettem milyen, amikor csak hirtelen felindulásból kezembe veszek egy könyvet és egyhuzamban elolvasom. Annyira hiányzott ez az érzés! Köszönöm Jamie McGuire, hogy visszahoztál a könyvmolyok életébe! 
Vannak könyvek, amik könnyeket csalnak a szemembe. Vannak, amik megnevettetnek, amik megrémisztenek, elgondolkoztatnak. 
De vannak olyan könyvek is, amiket csak olvasok és úgy érzem feltölt energiával. Ez egy ilyen kötet volt. Rövid, tömör, eseménydús.
America és Shepley története is nagyon tetszett. Így megy ez nem igaz? Hogy lehet ellenállni egy Maddoxnak? Megmondom hogy, hát sehogy! Mert ez úgy volt jó, ahogy Jamie megírta. Régóta foglalkoztat már az ő történetük, valahogy éreztem, hogy teljesen más lesz, mint az eddigiek. Hiszen Shepley sokkal szerényebb és visszafogottabb srác. Komolyan, melyik Maddox félne egy csaj közeledésétől? :)

"– Nyughass végre! Meglásd, szerelem lesz első látásra, te álomlovag.
– Ezek… felénk tartanak! – hörögtem. A szívem majd’ kiugrott a mellkasomból. "
Americáról gondoltam, hogy egy igazán határozott csajszi, de az első húzásával meglepett nagyon az írónő. Merész a csaj az tuti. ;) Ami kell neki azt megkaparintja. Ő sem tudott nemet mondani Shepleynek. Valójában nem egy nagy sztori az ő megismerkedésük. Szerencsésnek mondanám őket, hiszen olyan könnyen egymásra találtak. A kirakós két darabja. A mézes mázos történet, amiről mindenki álmodik.
A prológus után azonnal oda csöppenünk, ahol Abby és Travis összeházasodnak. A legkisebb Maddox megelőz mindenkit és elkötelezi magát. Hűha! A történet itt folytatódik, de utána időt ugrunk szintén. Ezt egy kicsi negatívumnak mondanám. Szerintem nem kellett volna ilyen gyorsan haladni. Szívesen olvastam volna még a többi kalandjukról is. Shepley egy igazán törődő, aranyos pasi, nem is értem hogyan kosarazhatta ki Mera! Ahj, te nő! Viszont egyrészből megértem, mert nem akarta elsietni a dolgokat. A szülők is nagyban nehezítették az ő kapcsolatukat, szerintem emiatt a nyomás miatt is érezhette úgy Mera, hogy még nincs itt az idő. 

De mi van akkor, ha egyszerre láthatatlanná válik a jövő? Ha olyan helyzetbe kerül az ember, hogy nem tudja lesz-e holnap mindkettejüknek vagy sem? 


America pánikhelyzetbe kerül és minden gondolkodás nélkül a szüleihez akar menni. Fél, hogy nem lesz már esélye szerelménél, és esztelenül a sok-sok vihar és tornádóriasztás ellenére elindulnak. 
Hatalmas viharba keverednek, megsérülnek és elszakadnak egymástól. 


Vajon lesz esélye Shepleynek egy utolsó lánykérésre? És Americának, hogy végre kimondja az igent?
A kérdésre a választ meghagyom nektek :)

Kedvenc karakter: Travis ( sajnálom, de azt hiszem ő az örök :D)

Kedvenc idézetek: 

"– Örökké szeretni fogsz? 
– Annál is tovább."

"Nem muszáj másokat leutánoznunk ahhoz, hogy boldogok legyünk, nem igaz?"

"– Megtalálja, aztán elveszi feleségül – biztatott."

"Mindig visszatalálok hozzád."

"Bármi történt velünk, gyönyörű pillanatok voltak."
A borító gyönyörű, egész nap elnézegetném. A történet tetszett, viszont úgy érzem az írónő ebből jobbat is kihozhatott volna. Sőt, írt már ennél sokkal jobb könyveket. Így az értékelésem: 

You Might Also Like

0 megjegyzés