Földi Gyöngyi: Mesterem a gyermekem

E családi spirituális esettanulmány megosztásának több oka van. Először is egy önvallomás, mellyel főként édesanyáknak szól. Másrészt hasznos üzenetek csokra, mely segíthet abban, hogy más családok, ahol hasonló „problémával” küzdenek mint a szerző, ne kövessék el azokat a hibákat, amiket ők megfelelő tudás hiányában elkövettek.
„Mielőtt édesanya lettem, rengeteg mindent tanultam, és úgy éreztem, sok hasznos információval vérteztem föl magam. Arra viszont nem lehetett előre felkészülni, mi a teendő, amikor a gyermekem a megszokottól, elfogadotól, a társadalmi normáktól eltérő viselkedésformával szembesít.”
Történetünkkel szeretnénk elgondolkodtatni a tudatos szülőket, nagyszülőket, esetleg a „nyitott” szakembereket, hogy más megközelítésből is képesek legyenek rálátni gyermekeikre, unokáikra, tanítványaikra.
Kiadó: Colorcom
Oldalszám: 92 oldal.
Ez a könyv egy elég érdekes témát foglal magában. A címe már alapból kérdéseket tehet fel az olvasóban. Mesterem a gyermekem. Tehát egy anya tanul a gyermekétől. Ennek nem fordítva kellene lennie? Az írónő kérésére elolvastam a könyvet, aminek igenis félve álltam neki. 
A mű nagyon sokféle dolgot vetít le. Olyan dolgokat, ami a mindennapokban történhetnek velünk. Van egy fiú, akivel nagyon nehezen bírnak a szülei, de mindemellett csodálatos dolgokra képes. Nem vagyunk egyformák, mind különbözünk valamiben, kívülről és belülről is. Vannak gyerekek, akik jobban értenek a rajzhoz, vannak, akik énekelnek, írnak, sportolnak. Mindenkinek van egy olyan tulajdonsága, amiben jó. Szerintem semmiképpen sem kellene megítélni azokat az embereket, akik az adott témában nem tudnak profin mutatkozni. 
Itt van ez a fiú a könyvben, akit nem hagynak érvényesülni, bántanak, mert más, mint a többi.
Mi ilyenkor a teendő? 
A türelem. A legfontosabb dolog. A szülők türelme, a támogatás és a segítés. Nem szabad ilyenkor feladni. Küzdeni kell.
Olyan biztonságérzetet kell a gyermeknek adni, amiben jól  érzi magát. Szeretni kell.
Fontos a pedagógusok hozzáállása is. Ez is jó mutatkozik a műben.
Ezoterikus dolgokat foglal magába a könyv, az olvasó egy kicsit eltér a megszokott világtól és egy teljesen más világba csöppen. Talán egy időre az elolvasása után is ebben ragad és elkezd olyan dolgokról gondolkodni, amikről eddig nem. Talán másképp is látja a világot.

Véleményem szerint ez egy érdekes könyv, de megosztó  véleményeket kaphat. Vannak, akik meglátják benne a fontosságot, az élethez való viszonyulást, vannak, akik megértik a körülöttük lévő embereket, vagy esetleg saját magukat. De vannak, akik sajnos nem.

A művet leginkább pedagógusoknak vagy olyan személyeknek ajánlom, akik sokat vannak gyermekek, fiatalok körében és, akik nyitottak egy teljesen más nézetre. :)
A kollégiumomban már kettő nevelőtanár is egy éjszaka alatt elolvasta, és mindegyikőjük azt mondta, hogy nagyon érdekes, különleges és meghatározó könyv!

Értékelés:
Nem éreztem, hogy az én stílusomnak való könyv. 

You Might Also Like

0 megjegyzés