Anne L. Green: Ördögi kísértés


 "A szerelem egy átkozott gyötrelem. A magasba röpít, hogy aztán
a mélybe taszítson. Megeleveníti a menny és a pokol bugyrait.
Heves, veszélyes és mégis ellenállhatatlan."


Reggie Reynolds a Las Vegas-i rámenős csirkefogók gondtalan életét éli: szórja a pénzt és gátlástalan módon használja ki a nőket. Minden este hatalmas összegeket kockáztatva teszi meg a tétjeit a Bellagio kaszinó játékasztalainál. Az életet játéknak fogja fel, elszántan hiszi, hogy kivétel nélkül mindent ő irányít. Hozzászokott a fényűzéshez, és ahhoz, hogy neki senki sem mondhat nemet.

Egy napon azonban szembesül a visszautasítással, amikor Victoria Sawyer szemrebbenés nélkül fordít neki hátat. Abban a pillanatban, ahogy Reggie belenéz Vicky haragos, igéző zöld szemeibe, a játszma elkezdődik. Gyors, szenvedélyes, spontán és kíméletlen módon kívánja leigázni vágyai tárgyát. A csábítás hazai terep számára, és bármire képes, hogy minden megkezdett partiból nyertesen kerüljön ki. Egy olyan játszma veszi kezdetét kettőjük között, aminek a kimenetele azonban még előtte is homályos.

Reggie-t sokként éri, hogy az ő életét is egy felsőbb hatalom befolyásolja. Rá kell ébrednie, hogy ő sem mindenható. Azok a dolgok ugyanis, amelyek a felismeréshez vezető úton fontossá válnak számára, mint az egészség, a szabadság, a szerelem és a boldogság, pénzzel nem megvásárolhatók. Kemény leckét kap a barátságról, megbocsátásról, és arról, hogy az élet törékeny, és nagyon gyakran igazságtalan.

Kiadó: Álomgyár 2018


Voltál már Las Vegasban? Ismered a szerencsejátékok csábító erejét? A vonzást? A téteket? A játékra ösztönző vágyat? 


Anne L. Green új regénye elkalauzol téged a város sziporkázó, vonzó mindenségébe, majd a fenekestül felfordult sötétségbe. 
Ördögi kísértés...ez volt számomra ez a regény, hiszen, amint kezembe vettem azonnal olvasni kezdtem. Ki is Reggie Reynolds? Milyen volt ő? Mi az ő története?  
A regény főszereplőjét megismerhettük az idén megjelenő A sötétség fogságában című könyv bővített kiadásában is, így annyira nem idegen számunkra a karakter...

Vagy mégis? 

Hol van a szerethető, imádnivaló pasi? Hol van a megszokott „istenem, de szerelmes lettem ebbe a karakterbe” érzés? Hát..megmondom őszintén...az elején Reggie Reynoldsot hólapáttal ütöttem volna agyon. Egyszer...kétszer. Na jó. Sokszor.  Egy igazán kemény, ádáz és pimasz karaktert hozott létre Anne, akit úgy érzem nem lesz olyan könnyű megszeretni, mint az eddigi regényei férfikaraktereit. Reggie határokat feszeget, átlép rajtuk, újra és újra olyan útra tér, amit a pénz teremtett meg neki. Azt hiszi övé a világ és mindent megtehet. 

Kérdem én. Meddig? 


Victoria Sawyer...egy nő. Egy testvér. Egy munka. Egy múlt.
Az ő karaktere viszont kellőképpen belopta magát a szívembe. Egy erős nő, aki felhúzta a falait maga körül, pókerarca tiszta és halálos. Nem kertel, egyenesen megmondja a véleményét. Számára már csak egy dolog fontos. A húga, akiért bármit megtenne. 


Reggie és Vicky kapcsolata nem mindennapi, de Vegasban mi történik normálisan? :D 

A helyzet adott, a találkozás elkerülhetetlen. Ahol parázs van, ott előbb utóbb tűz is lesz. És ezt most értsétek az élet minden egyes helyzetére! :) 
Egy izgalmas történetnek lehettem részese, imádtam a mellékszereplőket és a regény fő- majd mellékszálát is. Andrewék felbukkanása pedig hab a tortán volt. 

Mi az, ami még elkerülhetetlen? A sírás. Ebben a regényben az írónő nagyon próbára teszi a könnycsatornáinkat, hiszen a regény közepén akkora bombát robbant, hogy azt hittem én ott azonnal abbahagyom az olvasást. Egy nap kellett, hogy feldolgozzam a tényt, hogy tovább tudjak haladni. Féltem. Nagyon féltem. Eddig mindig volt megoldás. Mindig. Most viszont...hihetetlen, de nem. Van egy erő, egy hatalmas dolog, amit semmi sem befolyásol. Itt bizony nem lesz elég a világ összes pénze sem. Lenyűgöző jelenetek jöttek ezután. Reggie monológjai elképesztő jóra sikerültek! Milyen is a férfi, ha kihúzzák a lába alól a talajt? 


De, hogy is alakul Reggie és Vicky sorsa? Lesz-e boldog befejezés? Vagy sem? 

Áprilisban megtudhatjátok Ti is! Addig is rendeljétek elő, nézzétek a videókat és figyeljétek az írónő oldalát! :)

Pokoli! Érzéki! Arrogáns! Game Over! Végem!
Egy regény tele meglepetésekkel, gyásszal, fájdalommal, szerelemmel, döntésekkel és hatalmas küzdelemmel. 
Egy ördögi kezdet...
      de vajon beteljesülhet-e az angyali vég? :)

Kedvenc idézetek: 

"– Mi az öregem? Baj van? Olyan furcsán viselkedsz újabban. 
– Úgyis mondhatjuk. A szerelem egy elátkozott gyötrelem. A magasba röpít, hogy aztán a mélybe taszítson. Megeleveníti a menny és a pokol bugyrait. Heves, veszélyes és mégis ellenállhatatlan – mormolta."

"– Már pedig, én nem mondok le rólad! Felkavartál bennem valamit már az első percben, ahogy megláttalak – láttam, ahogy a tekintete hosszan elidőzik a számon. – És ez azóta sem csillapodott. Ez őrület. "

"– Tudod mi a közös a szerencsejátékban és a szerelemben?
A szemeimet forgattam. Na, pont erről beszélek. Neki az egész élet egy nagy játék.
– A szerelmet egy beteges játékhoz hasonlítani, megint csak infantilis dolog – morogtam. 
– Közel sem az. Gondolj csak bele! Hiszen mindkettő egy taktikai lépésekkel teli stratégiai játék. Az ember játszik–nyer; játszik–veszít, de ez nem rettenti el attól, hogy újra játsszon. 
– A játék kockázat. Elég egyetlen rossz döntés, és összedől a kártyavár. Már nincs menekvés – sóhajtottam kiábrándultan. 
– Hacsak nem jön valaki, aki kihúz a romok alól..."

"Amíg élünk játszunk - nyerünk, játszunk - veszítünk, de újra és újra feltesszük a téteket, a kerék pedig csak pörög és pörög…"

"Sok fickó elhiszi, hogy a nőknek mindig a romantika kell. Pedig egy frászt! Az okosabbja gyorsan megtanulja, hogy néha persze a céljaink elérése érdekében elkél egy kis figyelmesség és megkülönböztető kedvesség, de statisztikáim azt mutatják, hogy van egy hely, ahol a nők mindehhez nem ragaszkodnak, és az az ágy."

"Féltem, hogy ebben a játszmában csakis ő nyerhet, és ha így lesz, az azért lehetséges, mert én veszítettem. De van értelme azon agyalni, ki nyer és ki veszít?"

Értékelés: 


Nosztalgiázz Te is! 

Le monde des Livres - A remény hajnala
Lizzyke olvasókuckója - A sötétség fogságában
Kitablar - Eltikolt múlt
Könyvekbe burkolt világ - Viharos érzelmek
Niitaabell világa - Törékeny vonzerő
Nikii blog - Elvarratlan szálak 


You Might Also Like

0 megjegyzés