Baráth Viktória: Az igazság nyomában 🎀 AJÁNLÓ 🎀

Perzselő hangulat a tárgyalóteremben

Hannah Jones, a harmincas évei közepén járó fiatal nő a miami ügyészségen dolgozik. Egy múltbéli botlása miatt a főnöke csak gyakornoki feladatokat bíz rá, ám amikor a férfi lányát megerőszakolják, Hannah kap egy lehetőséget, hogy ügyészként vehessen részt a vád képviseletében. Hajtja a bizonyítási vágy, és vissza akarja szerezni régi pozícióját, ezért vállalja a feladatot. Csak a karrierjével akar foglalkozni, mert tudja, ezúttal nem hibázhat. Az elhatározásnak azonban keresztbe tesz Max, a jóképű szomszédfiú, aki randira hívja Hannah-t. Látszólag minden tökéletesen alakul, az ügy jól halad, a bizonyítékok egyértelműek, és Max-szel is egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Azonban a lány lassan rádöbben, hogy semmi és senki sem az, aminek látszik...

Mennyire homályosítják el az ítélőképességünket a személyes érzelmeink? Elfeledtetheti a perzselő szenvedély a hazugságokat? Képesek vagyunk feladni saját elveinket egy magasabb cél érdekében?

Baráth Viktória, a kétszeres Aranykönyv-díjra jelölt szerző regénysorozatának első része romantikában, szenvedélyben és izgalmas fordulatokban egyaránt bővelkedik. Betekintést nyerhetünk az igazságszolgáltatás lebilincselő világába, ahol az ellenségeink könnyen válnak barátokká, a barátaink pedig ellenségekké.

Oldalszám: 416 oldal
Kiadó: Álomgyár (2018)
Baráth Viktória egy fiatal, magyar írónő, akiben olyan tehetség lakozik, hogy azt elmondani nem lehet. Az igazság nyomában nem csak egy regény, hanem A KÖNYV. Az írónő legjobb könyve! 

A borító eszméletlen szép lett. Tükrözi a könyv hangulatát, pontosságot és precízséget sugall. A nő rajta épp olyan kifinomult, mint ahogy Hannaht elképzelni lehetett. A helyszín pedig adott, hiszen az események magas százalékban folynak a bíróság kapuin belül. 

Mint ahogy a fülszövegben is olvastátok főszereplőnk igencsak lekerült a ranglétrán, mint ügyész , ezért próbál minden lehetőséget megragadni a feljebbjutáshoz. Hannah Jones egy határozott, makacs nőszemély. Erős személyiség, magával szemben is hatalmas elvárásai vannak. Amikor megkapja ezt az ügyet gondolni sem merte volna, hogy mibe csöppent bele. Los Angeles sztárügyvédjét kell föld alá döngölnie. 


Jason Wilburn tökéletes. Komolyan. Jóképű, okos, eszes és mindenre képes győzelme érdekében. Tipikusan az a személyiség, aki kétszer átgondol mindent és holtnyugodtan rombol le, úgy, hogy azt Te még fel sem fogtad.  Csábító a titokzatossága, a belépője,a karaktere. 

Mi történik, amikor két erős karakter egy ügy különböző oldalán találja magát? 
Kinek van igaza, és ki az, aki hazudik? 

A történet E/1 személyben Hannah szemszögéből van írva, ami azért jó, hiszen az olvasó csak az ügy egyik oldalába lát bele. Nem tudhatjuk mennyire jár előttünk az ügyvédünk, nem tudjuk mi vár ránk, ugyanolyan ellenfelek vagyunk Jason számára, mint Hannah.


Egy bírósági jelenetet szerintem nagyon nehéz lehet megírni, hiszen a filmekben, sorozatokban szinte pattognak a mondatok ügyvéd-tanú-ügyész-bíró között. Ezt Viki nagyon hitelesen át tudta adni. Le a kalappal előtte! Jobban belemélyedve a könyvbe szinte forgott az általam elképzelt film a fejemben. Imádtam olvasni. 

A regény pörgős, visz magával a történet és nem enged el. Nem fogod tudni letenni, azt garantálom! Egy tökéletes kezdés a trilógia felavatásához. Szenvedélyes, indulatokkal teli jelenetek, egy precízen felépített bámulatos történet! 

Kedvenc idézetek: 


"– Ne haragudj, elkalandoztam egy kicsit – mentegetőzik. – Teljesen máson jár az agyam. 
Na tessék. Az előbb mondta, hogy mennyire örül, hogy itt vagyok, most meg nem is érdekli. Mi lehet olyan fontos, amin most kell gondolkodnia? 
– És min? 


– Ezen – mondja, majd egy hirtelen mozdulattal közelebb hajol hozzám, és szabályosan letámad a csókjával."

"– (…) Nem tudod, hogy kivel kezdtél, de ígérem, hogy meg fogod ismerni a legrosszabb oldalamat."

"– Átgázolok embereket – mondja már nyugodtabb hangon. – Átverem őket, ha az kell ahhoz, hogy nyerjek, és utána nyugodtan alszom, mert tudom, hogy volt oka annak, amit tettem. De veled… – Elhallgat, mintha nem akarná kimondani azt, ami a fejében jár. – Azt hiszem, valahogy jóvá akarom tenni, ami történt köztünk. Tudom, hogy ez lehetetlen, de fogalmam sincs, mit kéne tennem, és jelenleg nincs jobb ötletem. Úgyhogy kérlek, szállj be abba a rohadt taxiba!"

Értékelés: 


KELL A MÁSODIK RÉSZ!

AZ IGAZSÁG NYOMÁBAN - ELŐJEGYZÉS
KÖNYVPREMIER

NYEREMÉNYJÁTÉK!

You Might Also Like

0 megjegyzés